Korsika og Provence

Årets sommerferie 2004 gik til Korsika, som ingen af os havde besøgt ført. Vi kørte igen i vores Mercedes Vito, som sidste efterår var blevet skiftet ud til en ny model med bl.a. air condition, som skulle stå sin prøve i det varme middelhavsområde.

Hjemmefra havde vi selvfølgelig undersøgt forskellige ting. På dette norske Link er der mange gode oplysninger: http://korsika.no/   På dette link kan du finde og booke en masse færger i Europa:    http://www.aferry.dk/ . På dette link kan du booke direkte på Corsica ferries og se priser og afgange: http://www.corsicaferries.com/corsicahtml/en/index.asp

Jeg havde valgt ikke booke hjemmefra, idet vi tog af sted medio juni, hvor ferietrafikken ikke var for voldsom.  Der er mange muligheder for at sejle til Korsika både fra Frankrig og Italien. Vi kørte til Livorno, hvorfra der er den korteste sejltur (4 timer) og dermed de billigste billetter.

Vi tog hjemmefra i kulde og regn (der som bekendt fortsatte i meget lang tid). Da alperne blev passeret så det straks meget bedre ud. Vi opholdt os på Korsika og i Provence i lidt over 3 uger med sol og varme fra morgen til aften, medens sommeren hjemme markerede sig negativt på statistikken.

Ankommet til Livorno om aftenen, hvor vi bestilte færge til næste dags morgen (2-3 færger i døgnet). Der var ingen problemer med af få færgetid. Vores bil hører til den store størrelse blandt personbiler, så vi fik en kategori B billet, som kostede 930 Dkr for en retur.

Vi kørte øen rundt på 10 dage og boede på 5 forskellige campingpladser. Pris pr nat i gennemsnit for 2 voksne+autocamper+el Dkr: 155,00.

Korsika er en ualmindelig køn lille ø på størrelse med Sjælland. Det er en meget bjergrig ø med en for en Middelhavsø meget frodig natur. Højeste bjerge er på små 3 kilometer og gennemsnithøjden for øen som helhed er 500 meter. Det er rigtig mange ting at se op opleve. Jeg vil ikke her gennemgå de mange muligheder, men vil dog fremhæve den lille jernbane, der på smukkeste vis skærer sig gennem landskabet. Den nordlige halvø "Cap Course" vil jeg også fremhæve. På den forholdsvise lille halvø kan man opleve den natur, der findes på resten af øen.

Prisniveauet på Korsika adskiller sig ikke så meget fra resten af Europa.

Efter de 10 dage på Korsika blev resten af ferien tilbragt på forskellige campingpladser i Provence, hvor der jo også er rigtig dejligt.

Jeg har samlet nogle stemningsbilleder:....

 

med venlig hilsen

Hans Flügge

 

til startsiden